HAY - How Are You

Veiligheid voor- en met elkaar

Over ons

De app is ontstaan naar aanleiding van een situatie waarbij ik het noodzakelijk vond om bij anderen aan te geven dat het niet zo goed met me ging. Het meest lastige hierbij is om zelf contact op te nemen met iemand en aan te geven dat het niet zo goed gaat omdat je vindt dat je het best allemaal zelf kunt.

Hoe fijn is het dan dat er een app is waarbij je alleen maar op een knop hoeft te drukken om aan te geven hoe het met je gaat. Jouw HAY – vrienden zien in jouw status dat je graag contact wilt of dat het niet goed met je gaat en kunnen contact met jou opnemen.

Een aantal praktijkvoorbeelden:

  • Je bent al 2 dagen ziek en alleen thuis. Eigenlijk heb je boodschappen nodig maar je voelt je zo lamlendig. Je kunt je status aanpassen naar ‘Graag contact’ zodat je HAY – vrienden zien dat het niet zo goed gaat. Ze kunnen nu contact met je opnemen via de chatfunctie in de app, telefonisch of via Whatsapp
  • Je hebt je dagelijkse check-in gemist. Hiervoor kunnen diverse oorzaken zijn; je batterij is leeg, je hebt je popup om in te checken gemist of er is iets ernstigs aan de hand waardoor je niet meer kunt inchecken. Jouw HAY – vrienden zien dat je niet hebt ingecheckt en kunnen contact met je zoeken om te horen wat er aan de hand is. Als ze geen contact met je kunnen krijgen kan dat voor hen een teken zijn om bij je langs te gaan om te kijken hoe het met je is.
  • Je kind (of ouder) die alleen woont is al een tijdje depressief en je maakt je ernstige zorgen. Door de dagelijkse check-in zie je hoe het met je kind (of ouder) gaat. Ook de wetenschap dat je kind (of ouder) alarm kan slaan als het mis gaat, kan een enorme geruststelling zijn. Het mooie van de app is dus dat je de app ook kunt gebruiken als je er zelf niet actief aan deelneemt. Je zet zelf je dagelijkse check-in uit, maar kunt wel signaleren hoe het met de ander gaat.
  • We horen nog weleens dat iemand een aantal dagen dood in zijn woning heeft gelegen. Hoe verschrikkelijk is dat! HAY – How Are You probeert dit te voorkomen door de dagelijkse check-in.

HAY – How Are You blijft zich ontwikkelen met de technologie van morgen. We vinden het fijn om aanvullingen en nieuwe ideeën te ontvangen om onze diensten te kunnen verbeteren.

Neem hiervoor contact met ons op door in het menu op ‘Contact’ te klikken. We proberen uw bericht zo spoedig mogelijk te beantwoorden.